Transmies, on henkilö joka on syntymässä määritetty tytöksi, mutta sen tytön kehon sisällä kasvaa mies/poika. Se tilanne ei ole ihan maailman helpoin, ajattele asiaa niin, että olet ~60 vuotias, katsot peiliin, tunnet olevasi nuorempi, virkeämpi ja huomaat että peilikuva ja olotila ei vastaa toisiaan.

Eihän toi nyt ihan sama ole, mutta jotakuinkin lähimmäs varmaan pääsee, jos ei ole koskaan omaa sukupuoltaan joutunut kyseenalaistamaan.

Kuka vain voi hakea transsukupuolisuuden vuoksi tutkimuksiin. Lähete haetaan terveyskeskuksesta, jossa se kirjoitetaan Tampereelle tai Helsinkiin. (Tällä hetkellä, toukokuussa 2013 tutkimuksia järjestetään vain Tampereella ja Helsingissä.)

Polyamoria, se on rakkautta moneen samaan aikaan. Ei se kuitenkaan tarkoita, että saisi harrastaa seksiä monen kanssa. Kaikilla suhteen osapuolilla ei välttämättä ole montaa suhdetta samaan aikaan, vaan voi olla, että yhdellä on suhde/suhteita ja muilla ei. Kaikki tapahtuu yhteisestä sopimuksesta, mitään ei tehdä selän takana ja kaikkein tärkeintä on kommunikointi ja luottamus kumppaneihin.

Uusioperhe, on perhe joka muodostuu isän tai äidin uudesta avio- / avoliitosta. Tässä tapauksessa niin, että minulla ei ole biologisia lapsia, mutta tyttöystävälläni on, kolme lasta.
Vaikka lapset eivät olekaaan ns. "omaa lihaa ja verta", on lapset silti mulle ihan yhtä rakkaita kuin, jos ne olisivat omiani.

Nk. Sateenkaariperheet ovat esimerkiksi lesbo-, bi-, trans- ja homovanhempien lapsiperheitä, vauvaa odottavien tai perheenlisäystä suunnittelevien naisparien, miesparien sekä muiden seksuaali- ja sukupuoli-identiteetiltään valtavirrasta eroavien perheitä.